Hoe kan fietsen in Utrecht beter?
 

Ortlieb-Tassen.nl

Fietsroutes bij Utrecht Afdrukken E-mail

We hebben een aantal fietsroutes in en in de buurt van Utrecht voor u verzameld. De juiste bronvermelding vindt u onderaan de pagina.

De Fietsroutes in de buurt van Utrecht:

 • Boer Jan Kromwijks brug opent weg naar de Lopikerwaard voor verstedelijkt Utrecht. - Concurrentie voor Trouws natuurtochten: sinds deze zomer is de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond inzetbaar in Utrecht en het Gooi. Of we het nou leuk vinden of niet, dankzij de samenwerking tussen de provincie Utrecht en de Fietsersbond kan iedereen zijn of haar eigen fietsroute kiezen. De gebruiker maakt zelf een kaartje en krijgt er een routebeschrijving, compleet met het aantal afgelegde kilometers, bij.
 • De Groene Stad Utrecht (48 of 39,5 km) - Deze fietsroute begint in Maarssen en gaat vervolgens grotendeels door de stad Utrecht, vooral door de buitenwijken en door de daar aanwezige groene gebieden. Het is verbluffend hoeveel groen er in veel wijken voorhanden is. Vandaar de naam van deze route: 'Route De Groene Stad Utrecht'.
 • Drie Droge Voetenfietsroutes 40, 32 en 37 km - De drie Droge Voeten Fietsroutes variëren van 32 tot 40 km. Twee starten vanaf station Amersfoort (De NL Eemlandroute en de NL Heuvelrugroute) en één vanaf Station Amersfoort-Vathorst (de NL Arkemheenroute). Ook als fietser van de LF9, de NAP-fietsroute, kunt u een uitstapje maken op een van deze DrogeVoetenRoutes.
 • Fietskerkpad Amersfoort (31 km) - Dit Fietskerkpad leidt u fietsend door de Amersfoortse Kerkgeschiedenis. Fietsen langs kerken in Amersfoort is eigenlijk een rondje om de Lange Jan (de hoogste toren van Amersfoort, officiele naam: Onze Lieve Vrouwe Toren). Die verliezen we bijna niet uit het oog. Onderstaande fietsroute verschijnt in korte vorm in het zomernummer van Drieluik, het maandblad van de Amersfoortse protestantse kerken
 • Groene Buurtschappenroute (44 km) - Deze route voert door het weidegebied ten westen en noordwesten van Maarssen en komt door 'groene buurtschappen', die op gedetailleerde kaarten voorkomen, maar die in de praktijk alleen nog herkenbaar zijn als straatnaam. Naast de buurtschappen doet de route ook Maarssen, Haarzuilens en Vleuten aan.
 • JUMBO - Utrechtse Heuvelrugroute - 35 km - Rondom Jumbo Wijk bij Duurstede Deze bosrijke en heuvelachtige route staat beter bekend als de 'kastelenroute' en doorkruist één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: De Utrechtse Heuvelrug. Gedurende de route doet u de dorpen Doorn en Maarn aan. Onderweg naar Maarn hebt u de mogelijkheid om een uistapje naar het historisch belangrijke dorpje Austerlitz te maken, dat een aanzienlijke rol speelde in de tijd van Napoleon. Op het hoogste punt van de Heuvelrug treft u een monument ter ere van deze grote veroveraar aan, met een prachtig uitzicht over zijn 'doortrapte' imperium. De route is een aanrader voor natuurliefhebbers.

 • Kastelenfietsroute 38 km - Startpunt: Slot Zeist, Zinzendorflaan
 • Landschapsparkroute 37 km - Deze route loopt grotendeels door het landschapspark “Het Noorderpark”. Na een stukje langs de Vecht en langs enkele molens te zijn gereden, doorkruist u de natuurgebieden van de Maarsseveenseplassen en het Gagelbos. Daarna komt u door de dorpen Groenekan, Maartensdijk en Hollandse Rading en hun bossen. Via natuurgebied de Tienhovenseplassen bereikt u Tienhoven. Langs de Loosdrechtseplassen en door de natuur van de Bethune-polder, bereikt u Maarssen weer.
 • Molenfietsroute 40 km - Deze fietsroute van 40 km lengte brengt u langs de nog overgebleven molens in het Zuidoostelijk deel van de provincie Utrecht. Start- en eindpunt is De Nieuwe Molen aan de Mulderslaan te Veenendaal en gaat langs Amerongen, Elst en Rhenen.
 • Naar Hartje Amersfoort (38KM) - Hoogland, Birkhoven, Bergkwartier, Hartje Amersfoort, Dorrestein en Leusderkwartier.
 • Natuurfietsroute - Landelijke rustige route langs de oude kernen Vleuten, De Meern en Haarzuilens.
 • Rond Vianen met Deo Datus (31 km) - Nico Roof maakte een fietsroute voor de leden en echtgenotes van het Chr. Regionaal mannenkoor 'Deo Datus'. De route is 31 kilometer lang en gaat voor een groot deel door de gemeente Vianen in de provincie Utrecht, met als plaatsen Hei en Boeicop, Zijderveld, Schoonrewoerd, Everdingen en Hagestein.
 • Rondje Bodegraven Haarzuilens - Fietsroute van Bodegraven via Woerden naar Haarzuilens en (via een weg terug. De route start in Bodegraven en gaat via de noordzijde van de Oude Rijn naar Woerden. Daar met de voetveer overvaren (zelfbediening). Van Woerden door de polders langs kasteel 'De Haar' naar Haarzuilens. Vervolgens over smalle fietspaadjes en weggetjes via Kamerik terug naar Woerden. Vanaf Woerden langs de Zuiszijde van de Oude Rijn terug naar Bodegraven

Bron: http://www.fietspad.nl/Fietsroutes/Utrecht/Afstand_31-45_km

Fietswinkel Utrecht. Het overzicht van alle fietswinkels in Utrecht. Voor sportieve snelle stadsfietsen kijkt u bij dit fietsmerk.

 

fiets utrecht de dom utrechtfietsen door utrechtfietsen utrecht fietswinkel utrecht

 

Delen via

Rat Bikes, Urban Bicycles